torstai 15. maaliskuuta 2018

Kepeä kevättakki

Yleensä tykkään blogipostauksen otsikkoon vääntää jonkinlaisen suomennoksen neulomani ohjeen nimestä, mutta kierretty luumu ei kuulkaa ole kovinkaan myyvä nimi.


Mitä: Plum twist / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikko 3.25 mm
Mistä: Madelinetosh Twist Light, 242 g
Ravelryssa

Menin nääs taas suunnittelemaan uuden takkiohjeen. Aika usein käy niin, että lankaa ostaessa on mielessä jotain ihan muuta kuin mitä puikoille lopulta päätyy. Joitain vuosia sitten ostin nämä upean vaaleanpunaiset Toshit. Rakastuin väriin ja silmissäni siinsi Hitofude. Paitsi, että sitten näin Ravelryssa ihanan, syksyisen vihreän Hitofuden, enkä enää kyennyt kuvittelemaan neulovani sitä vaaleanpunaisena. Suunnitelmat vaihtuivat vuosien varrella moneen otteeseen, kunnes langat lopulta päätyivätkin itse suunnittelemaani takkiin. Oikeastaan ainoa, mitä alkuperäisestä ajatuksesta oli jäljellä oli se, että pitsiähän näistä tuli.



Takki neulotaan saumattomasti ylhäältä alas. Siinä on istutetut hihat, jotka neulotaan samaan aikaan muun takin kanssa - samanlainen hiharakenne siis kuin vaikka Uanissa tai Soulfulissa. Hihat ovat 3/4-mittaiset ja sekä hihansuissa että helmassa on ainaoikeaa. Myös nappilistat ja pääntie ovat ainaoikeaa. Sellainen kiva perusneuletakki, jonka juju on selän pitsissä.



Plum twistin pitsi on hauskaa, ikäänkuin joustinneuletta. Kuvio syntyy yksinkertaisilla kavennuksilla ja langankierroilla. Ja se on hetken neulomisen jälkeen opittavissa ulkoa. Suunnittelin selkään ensin näyttävämpää pitsiä, mutta taisteltuani sen kanssa pari tuntia, tajusin ettei se ollut hyvä idea. Jos minulla suunnittelijana meni sen kanssa hermo jo heti kättelyssä, niin kukapa muu sitä huolisi neuloa? Tämä yksinkertaisempi pitsi oli huomattavasti leppoisampaa neulottavaa.



Takki on hyvin istuva, joten jos haluaa vähän rennomman, kannattaa valita hieman omaa rinnanympärystä suurempi koko. Kokoja on tarjolla tuttuun tapaan 9 kpl: XXS-XS-S [M1-M2-L1] L2-XL-XXL. Minun takkini on kokoa M2.


Tämä oli eka kerta, kun neuloin Madelinetoshin Twist Lightia. Langassa on suosikkikierteeni ja se oli ihanan pehmoista neulottavaa. Tykkäsin kovasti. Ja tästä langasta neulottuna takista tuli kivan kevyt. Selvä kevättakki siis. Vielä, kun nämä lumet vähän vähenisivät. Langat on muuten ostettu samalla kertaa ja muistaakseni ne ovat samaa värjäyserääkin, mutta sattuivat ihan vahingossa itsekseen muodostamaan tuollaisen, ah niin trendikkään, faden, että väri liukuu vaaleasta tummempaan helmaa kohti. Ei huono vahinko!



Ohjeen voi ostaa tästä linkistä tai suoraan Ravelrysta. Ravelryn puolella saa koodilla PlumSPRING -20 % starttialennusta, jos nappaa ohjeen omakseen ennen ensi viikkoa.

Neulisti

10 kommenttia:

  1. Onpas ihana! Pitsi on kauniin simppeli, semmonen, mistä just tykkään. Toinen mistä tykkään on nää kuvat, niistä tuli hyvä mieli.

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia. Sinulla on hyvä kuvaaja! Ja neule on todella söde. Mä olen superlaiska minkään mallin/kuvion suhteen, mutta hienoa, että sinä olet ihan kotonasi näiden kanssa.

    VastaaPoista
  3. Olipa hyvä antaa lankojen marinoitua, nätin takin ja ohjeen lisäksi sait mainitsemasi trendikkään faden (ostohetkellä se ei välttämättä olisi ollut niin in). Ehkä ei sattumaa, vaan selvä merkki, että olet oikealla tiellä suunnittelijana.

    VastaaPoista
  4. Luumukierre? ;)

    Kaunis takki ja kauniita lumikuvia!

    VastaaPoista
  5. Mitenkäs mä tän missasin aiemmin? :) Hassua, kun juuri täntyyppistä olen etsiskellyt- suht tyköistuvaa, jossa Uan- tyyppinen hihaistutus jne. Lankana mulla olisi light fingering, mutta se ei varmaan haittaa, jos tiheyden osuttaa kohdalleen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepäs sattui sopivasti! :D Lankana voi toki käyttää muutakin, jos vaan tiheys osuu kohdilleen.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...