torstai 15. kesäkuuta 2017

Rosala

Sain alkuvuodesta vallan ihanan yhteydenoton, kun Lankakauppa Kerän Marika kyseli, olisinko kiinnostunut suunnittelemaan kaupan omalle karitsanvillalangalle neuleohjeen. Meilläpäin ei ole tapana kieltäytyä karitsanvillasta! Niin, että Marika postitti minulle kasan lankaa ja minä suunnittelin langalle mieluusti takin.


Mitä: Rosala / Oma ohje
Miten: Pyöröpuikot 3.0 ja 3.5 mm
Mistä: Vänö Ull Lammull, 285 g
Ravelryssa

Koska ensin oli lanka, aloitetaan siitä. Se on kerrassaan ihanaa. Se on pehmeämpää kuin vauvan peppu, mutta pysyi ainakin minulla silti hyvin kasassa neuloessa. Lanka tuoksuu vielä sen lahjoittaneille karitsoille ja siinä on tallella villan luontainen lanoliini, mikä tekee langasta hiukan rasvaisen tuntuisen.



Tuoksu varmaan jakaa vähän mielipiteitä, mutta minä tykkään lampaisesta takistani. Valmiin takin pesu häivytti tuoksua tehokkaasti ja nyt sen huomaa vain, jos nuuhkii itse. (Ja joo, minähän nuuhkin. Vähän väliä.) Lanka tuntui lanoliinin vuoksi neuloessa vähän rasvaiselta, mutta pesun jälkeen neulepinta tuntuu vain upean samettiselta. Tykkäsin ihan mahdottomasti, jotta kiitos vaan tilaisuudesta.


Halusin suunnitella pehmolangalle yksinkertaisen mallin. Sellaisen pehmeän ja lohdullisen takin, johon kääriytyä, kun kaipaa hiukan pehmeämpää otetta elämään. Sellainen tästä tosiaankin tuli. Minun ainakin tulee heti hiukan hempeämpi, lempeämpi ja pehmeämpi olo, kun kiskaisen tämän aamulla päälle.



Takissa on täyspitkät raglanhihat ja resoria hihansuissa ja helmassa. Nappilista on ainaoikeaa ja pääntiellä on muutama kerros sileää, joka saa rullata. Takin kohokohtana on geometrinen pitsikuvio kyljissä ja hihoissa.



Ohjeesta löytyy kokoja yhdeksän kappaletta ja ohje on sekä suomeksi että englanniksi. Mallin on tarkoitus olla hiukan väljä, joten kannattaa valita koko, jonka rinnanympärys on n. 5 cm omaa rinnanympärystä suurempi.



Ohje on kirjoitettu sport-vahvuiselle langalle ja sitä tarvitsee malliin koosta riippuen 800-1200 m.


Ohjeen voi ostaa Ravelrysta alla olevaa linkkiä klikkaamalla. Kaiken huipuksi Lankakauppa Kerä tarjoaa alennuskoodin Vänö Ull -lankaan, jos haluatte neuloa omanne samasta langasta. Koodilla "rosalacardigan" saa 10% alennuksen. Aika huippua, eikö?


Niin, ja takin nimi. Malli sai nimensä Rosalan saarelta, jolla Kerä pitää päämajaansa.


Neulisti

24 kommenttia:

  1. Ihana malli taas kerran! Ihastelinkin sitä jo (ehkä?) instagramin puolella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä onkin instan puolella ollut näytillä jo aiemmin. ☺️

      Poista
  2. Simppeli malli on kaunis ja lanka ihan huippuhieno tuote.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin kun lanka on spesiaali, yksinkertainen malli on monesti paras vaihtoehto.

      Poista
  3. Tosi kaunis takki! Tykkään kovasti noista geometrisista pitseistä! Ja mustasta väristä. T. Gootti-Liina.

    Vänö ull on kyllä ihana, ihana lanka!

    VastaaPoista
  4. Tosi kaunis takki ja ihanan näköinen lanka!

    VastaaPoista
  5. Bäh, tulipa tosi paha mieli, kun viattomilta karitsoilta viedään villat :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eläinsuojelulainkin mukaan lammas on kerittävä vähintään kerran vuodessa.

      Poista
    2. Okei, se helpottaa asiaa.

      Pystyn katsomaan takkiakin uudelleen ja ihastumaan. Julkaiset kyllä koko ajan toinen toistaan ihanampia neuleohjeita! Sulla on tyyliä!

      Poista
  6. Hupsista, taisipa tulla tilattua Vänö Ullia puserollinen! Oli muuten vain enää ruskeaa ja mustaa jäljellä. No eipä se mitään, luonnonmusta villa on ihanaa, eikä sitäpaitsi päästä väriä! Puseron neulonta saa kuitenkin odottaa syksyyn kun en viitsinyt maksaa tilauskuluja USAan, pitää siis käydä hakemassa langat äidin luota.

    VastaaPoista
  7. Ihastuin tähän neuletakkiin niin, että tilasin langat valmiiksi heti siltä istumalta. Nyt on ohjekin ostettuna ja lueskelin työpaikalla siltä läpi. Aivan mahtavaa, että tässä tehdään nappilistat samalla. Tuskin maltan odottaa ensi viikon vapaita, että pääsen aloittamaan tätä :) Ja on muuten pehmeetä tämä lanka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vänö Ull on kyllä ihan mielettömän ihanaa lankaa! 💕

      Mä yritän aina tehdä ohjeet niin, että kaikki mahdollinen neulotaan yhtä aikaa. On paljon helpompaa ja nopeampaa niin. ☺️

      Poista
    2. Ihan parasta! Ehdotan, että seuraavaksi suunnittelet pitkän villatakin ��

      Poista
  8. Ihana neuletakki ja kiitos kun teet ohjeet myös suomenkielellä.

    VastaaPoista
  9. Sulta on nyt ilmestynyt monta ihanaa takkiohjetta <3

    VastaaPoista
  10. Mun kommentti hävis ehkä jonnekin, niin uusiksi sitä vaan että onpa kerrassaan ihana takki <3

    VastaaPoista
  11. Mahtavaa! Langat meni samantien tilaukseen. Pitkään etsin just tämän tyyppistä ohjetta, mutta mikään ei oikein napannut...toivottavasti muutaman kuukauden neulomishuvittamattomuus väistyy tällä. Kiitos :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...